sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Pottermaraton - Cursed Child - 31.7.16

Hei vaan kaikki,
nyt on paljon meneillä Pottermaailmassa!

Eilen esitettiin Cursed Child- näytelmän ensi-ilta ja juhlittiin synttärisankaria Neville Longbottomia, unohtamatta Cursed Child-kirjoja, jotka ilmestyivät ulkomailla myyntiin keskiyöllä.
     Tänään, 31.7.16 taas juhlitaan Harry Potteria! Voitteko uskoa, että Harry on kolmekymmentäkuusi? aika rientää.. juhlijoitten joukkoon lisätään myös itse Joanne Rowling, jonka nerokkuutta ilman mun ja monen muun elämä olisi kamalan tylsä.
     Eikä siinä vielä kaikki, Cursed Child- kirjojen englanninkieliset painokset saapuivat myös tänään suomen kirjakauppoihin. Suomiversiot ilmestyvät sitten myöhemmin syksyllä.

Minä ja ystäväni Nokipallero juhlimme tätä kaikkea, lähinnä nyt Harryn synttäreitä, pitämällä Pottermaratonin, eli kaikkien kahdeksan HP-leffan putkeen katsomissession. Se oli hauskinta aikoihin ja tunsin tosiaan olevani yksi Tylypahkan oppilaista, ja kokevani kaikki Harryn ja kumppaneiden seikkailut heidän kanssaan c: <3 Eniten maratonissa pisti silmälle näyttelijöiden kasvaminen ja eri ohjaajien mukana tuomat Tylypahkan muutokset - esim. Tylypahkan etupiha oli melkein jokaisessa elokuvassa erilainen.

      Aloitimme Pottermaratonin eilen, lauantaina, kello kymmeneltä aamulla. Katsoimme Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion noin kolmeen iltapäivällä menessä. Vastaan tuli kumminkin muutama tekninen ongelma ja pääsimme jatkamaan maratonia Azkabanin vangilla vasta iltakuuden tienoilla. Loput elokuvat katsoimmekin aikalailla yhteen putkeen, lukuunottamatta lauantain vaihtumista sunnuntaiksi (juhlistimme hieman Harryn synttäreitä) ja kahden tunnin yöunia Kuoleman varjelukset osien 1 ja 2 välissä (tai ei ne mitkään yöunet ollut, silloin oli jo aamu).

Tarjoilusuunnitelmat olivat aika korkealla, mutta päädyimme kumminkin vain syömään karkkia ja raffeleita. Yksi paketti Potterstudiolta ostamiani Bertie Bottin jokamaunrakeita oli tarjolla, muttei läheskään kaikki mennyt, sillä saimme vain kanelin makuisi rakeita, jotka täytyi käydä sylkemässä roskiin.


Cursed Child olikin kovakantinen kirja, joka yllätti minut positiivisesti.
 Maraton loppui sunnuntaina yhdeksän aikaan aamulla. Yhteensä kaikki leffat kestävät noin 19 tuntia, mutta meillä meni koko prosessiin tekniset ongelmat sunmuut mukaanlaskettuna 23 tuntia.
       Minun ja Nokipalleron potterviikonloppu ei kumminkaan päättynyt maratonin loppuessa, vaan ryntäsimme keskipäiväksi kirjakauppaan hakemaan itsellemme Harry Potter and the Cursed Child- kirjat, John Tiffanyn ja Jack Thronen käsialaa perustuen Rowlingin tarinaan.

Cursed Child ilman keltaisi kansipapereita. Ihan hieno näinkin.Olen pitänyt Cursed Childistä tähän saakka toosi paljon! Olen lukenut nyt vähän yli ensimmäisen näytöksen, mutta kun olen lukenut kirjan kokonaan, teen siitä kirjablogiin postausta.
    Olettekos te innoissanne kahdeksannesta Potterista? Ja oletteko pitäneet pottermaratoneja saati sitten muita maratoneja?
Lotr-postausta on muuten tulossa,
- joshi

2 kommenttia:

  1. Mäki haluun ton kirjan! Mut mä en osaa englantia riittävän hyvin...:( Täytyy kai oottaa että suomennos tulee kauppoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eihän suomennoksen ilmestyminen kauheen kauaa kestä, pitkään ei tarvii odotella :3

      Poista

kommentoithan jotain piristämään päivääni.
vastaan kaikkiin komentteihin, risuja ja ruusuja saa antaa.
Tarkastan kaikki kommentit ennen julkaisua! :)