maanantai 13. kesäkuuta 2016

Viistokuja / Diagon Alley

Hei vaan kaikki!
Tänään en niinkään jaa askarteluohjetta vaan pelkkiä kuvia askartelustani, nimittäin Viistokuja- pienoismallista. Aloitin tämän urakan helmikuussa, hiihtolomalla ja nyt se on sitten valmis. Ei tässä askartelussa varmaan ihan näin pitkään olisi mennyt, jos olisin työskennellyt päiviä peräkkäin, mutta kun en, niin otti vähän enemmän aikaa.

 Mallia otin tästä Pottereiden graafikon Miraphora Minan piirtämästä Viistokuja- kartasta, jonka löytää niin googlesta kuin Suuresta velhouskirjasta ja Legenda- kirjasta.

 Tein työn samanlaisesta pakkausmateriaalista, mitä käytin Kotikolon pienoismallin pohjana.
Pakkausmateriaali muistutti minua pienistä taloista.

 Katsoin Viistokujan kartasta liikkeiden nimiä ja nimillä googlasin liikkeitten ulkonäköjä, joiden perusteella maalasin materiaalin "talot" eriväreillä.

 Kuvassa talot ensimmäisen maalikerroksen jälkeen ja kävelykatu, joka on kiinni vain toisessa materiaalissa, niin että kadun saa "avattua" kuin kirjan.

Harmaalla akryylivärillä hahmottelin katuun kiveyksen.

 Sitten alkoi se varsinainen ikuisuusprojekti, nimittäin yksityiskohdat. Ovet, kyltit ja liikkeiden nimet tein värikkäästä paperista (käytin myös post-it lappuja) ja niiden teko olikin aika helppoa.
    Ikkunat sitten olivatkin ne huomattavasti hankalimmat. Leikkasin foliosta pieniä ruutuja, joita asettelin pinsettejen avulla kiinni taloihin. Vaikeuksista huolimmatta minusta ikkunat näyttävät ihan hyviltä, ainakin kaukaa katsottuna.

Vielä viimeisenä kuva Viistokujasta kokonaisuutena. Olisin toki voinut tehdä taloihin katot, mutta ehkä se jää toiseen kertaan.
Mitään mittakaavakuvaa en tajunut ottaa, mutta heitän että talot ovat noin 3cm korkeita.


Toivottavasti joku inspiroitui tästä postauksesta tai edes piti askartelustani! Mikä on lempiliikkeesi kujalla, bongasitko sen kenties noista kuvista?
Nähdään taas,
- joshi

2 kommenttia:

  1. Tosi ihana idea! Tota kyllä kokeilen heti kun kerkeen! Lempiliike.... No EHDOTTOMASTI Ollivanders koska sauvat :D Tykkään kyllä TOSI paljon noista sun Potter ideoista! Ja hyvää kesää sulle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti paljon! ihanan piristävä kommentti, hyvää kesää sullekkin c:

      Poista

kommentoithan jotain piristämään päivääni.
vastaan kaikkiin komentteihin, risuja ja ruusuja saa antaa.
Tarkastan kaikki kommentit ennen julkaisua! :)