sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

DIY: Tom Valedron päiväkirja / Tom Riddle`s Diary

Heei vaan kaikki!
Pahoittelut postaustauosta. Jätin eilen ala-asteen taakseni, ja stressi on täyttänyt viimeisimmät viikot. mulla ei taida kumminkaan olla paljon valittamisenvaraa, oonhan käynyt vasta puolet peruskoulusta läpi ja pahin taitaa olla vasta edessä.. Mutta onnea valmistuneille!

Tänään näytän teille kuinka tehdä Tom Valedron päiväkirja. Vastaavan päiväkirjanhan voi ostaa vaan kirjakaupasta ja kirjoittaa takakanteen Volden poikanimi, lisäksi luulen että näitä myydään myös replicoina joissain potterkaupoissa? Mutta miksi ostaa kun voi tehdäkin itse!

Kuvassa (melkein) kaikki mitä tarvitaan: 
-pahvia
-paljon paperia
- sakset
- kynä
- viivotin
- liimaa
- nitoja (myös rei`itin ja naru käy)
- akryylimaaleja
- sekä kahvia (nestemäisenä) 
- hieman kultapaperia (myös folio käy)

Aloitetaan päiväkirjan kansista. Leikkaa pahvista kaksi 12cmx20cm palaa.

Maalaa palat molemmin puolin mustaksi akryylimaaleilla. Kannattaa tehdä kaksi maalikerrosta, jotta jälki olisi tarpeeksi tummaa ja ettei pahvi näkyisi maalin alta.

Seuraavaksi leikkaa paperista noin 4cmx20cm pala ja maalaa se mustaksi. Siitä tulee päiväkirjan selkä. On tärkeää, että selkä on nimenomaan paperia eikä pahvia, sillä se pitää pystyä lävistämään helposti nitojalla sivuja kiinnittäessä. Liimaa punaisella merkityt kohdat toisiinsa.

Liimaa selkä myös toiseen kanteen kiinni, niin että lopputuloksesta tulee toimiva kirjan kansi kuten kuvassa.

Sitten kannen yksityiskohdat. Päiväkirjan takakannessa on nimilappu, jossa lukee Valedron koko nimi. Halutessasi voi toki panostaa ja tulostaa tietokoneelta hienon nimilapun, tai sitten yksinkertaisesti maalata takakanteen Tom Marvolo Riddle/Tom Lomen Valedro (on se niin vaikeaa olla suomalainen potterhead, kun kaikelle on kaksi nimeä..).

 Päiväkirjan kulmissa on kultaiset koristeet, jotka voi tehdä leikkaamalla kultapaperista kolmiot ja liimaamalla ne kirjan kulmiin. mikäli et omista kultapaperia, ratkaisu löytyy keittiöstä - folio.

Päiväkirjan kansi yksityiskohtineen kaikkineen.
Ja sitten sisältö.

Leikkaa paperista monta 24cmx20cm palaa. Itse käytin puhtaan valkoisen paperin lisäksi monisteita - mahtava tapa päästä eroon kuluuneen kouluvuoden kokeista;)
  Paperinpaloja ei tarvitse kuin ehkä 20, sillä ne taitetaan myöhemmin kaksinkerroin ja värjäysvaiheessa paperi rypistyy niin, että se vie enemmän tilaa päiväkirjassa kiinni ollessaan.

Sitten päästäänkin hauskimpaan kohtaan, sivujen värjäämiseen. Se onnistuu kätevästi kahvilla. Kaada kahvia astiaan, mitä laakeampi sen parempi. Ei ehkä kannata tuhlata kokonaan uutta pannullista värjäämiseen, vaan käyttää pannuun jääneitä rippeitä. Kahvia ei loppupeleissä tarvitse niin paljon, ainakin noin 2cm astian pohjasta.

Värjäämisen ajaksi kannattaa siirtyä kylpyhuoneeseen tai johonkin tilaan, jossa saa läikyttää kahvia. Sitten alat vaan dippailla sivuja kahviastiaan. Oikeastaan kannataa työntää sivu ihan ronskisti kahviin ja pitää siellä muutama sekuntti. Usean sivun voi värjätä kerralla, silloin jälki ei tosin ole ihan niin tasaista ja sivuun saattaa jäädä kahvittomia kohtia.

Sitten kahvilliset sivut kuivumaan. Mikäli et asu yksin, voit uskoa että muitten asukkaiden tai perheenjäsenten ilmeet ovat kyllä yllättyneitä heidän astuessaan kylppäriin.

Kuten huomaatte, värjääminen antaa paperille kellastuneen sävyn ja rypistää sitä tehden paperista vanhannäköisen. Seuraavaksi taita sivut keskeltä kahtia.

Aseta sivut kannen päälle niin, että sivujen taitoskohta on kannen päiväkirjan selän kohdalla. Sitten niittaa punaisten täplien kohdalta sivut kanteen kiinni. Jos ei ole nitojaa tai niittejä, rei`itä täplien kohdalle reiät selän ja sivujen läpi ja kiinnitä ne narulla toisiinsa.
  Ja sitten päiväkirja on valmis!
muistathan kirjoittaa päiväkirjan sivulle legendaarisen keskustelun? 

Sellaista tälläkertaa! Mitä piditte, aiotteko kentie kokeilla? Minusta tämä päiväkirja on aivan nerokas juonenkäänne, entä teistä?
Nähdään taas,
- joshi

2 kommenttia:

kommentoithan jotain piristämään päivääni.
vastaan kaikkiin komentteihin, risuja ja ruusuja saa antaa.
Tarkastan kaikki kommentit ennen julkaisua! :)